Bilforsikring - Nyttige tips om startbonus og bonussystemet
Publisert: 08.04.2020

Bilforsikring – Nyttige tips om startbonus og bonussystemet

Bilforsikring – Nyttige tips om startbonus og bonussystemet
Bilforsikring – Nyttige tips om startbonus og bonussystemet

Lurer du på hva startbonus på bilforsikring er? Eller kanskje du ønsker å vite mer om hvordan du raskest mulig kan oppnå høyere bonus på din eksisterende forsikring?

Litt om bonussystemet på bilforsikring

Forsikringsselskapene opererer med et bonussystem som gir rabatt på kasko- og ansvarsforsikringen. Den høyeste rabatten du kan oppnå ligger som regel rundt

70 – 80%. Vanligvis oppnår du 10% rabatt for hvert eneste år du kjører skadefritt.

Det er viktig å være klar over at bonussystemet følger personen som tegner bilforsikringen, og ikke selve bilen.

Startbonus

Startbonus er den rabatten du får første gang du kjøper bil og tegner bilforsikring.

De ulike forsikringsselskapene opererer med forskjellig grad av startbonus. Ved nytegning av bilforsikring begynner du ikke på 0%, men får et sted mellom 20% og 50% i bonus. 

Starter du på 20% reduksjon av forsikringspremien, vil denne bonusen som regel øke med 10% per år, forutsatt at du ikke har vært involvert i ulykker eller skadet bilen.

Dersom du har vært uheldig og fått skader på bilen, vil bonusen din bli redusert med 10 – 40%. Det vil kunne ta opptil 4 år før du igjen vil komme deg opp til ditt opprinnelige bonusnivå.

Startbonus for personer under 25 år

Det er viktig for yngre personer, det vil si de som er under 25 år, å oppnå en god startbonus, da prisen på bilforsikring ofte er svært høy for akkurat denne aldersgruppen. Ved å sammenligne tilbud fra forskjellige forsikringsselskaper, vil du kunne velge å tegne bilforsikring hos det selskapet som tilbyr den høyeste startbonusen.

Startbonus for bil nummer 2

Har du allerede en bil, og skal forsikre bil nummer to? I slike tilfeller vil du vanligvis oppnå samme bonus som du har på bil nummer en. Det betyr at du kan oppnå 75% bonus på bil nummer 2 allerede det første forsikringsåret, dersom bil nr. 1 har full bonus.

Hvilke bilskader reduserer ikke bonusen?

Følgende skader på bilen vil ikke føre til at du får redusert bonus:

  • Naturskader
  • Brann
  • Tyveri
  • Redningsskader
  • Glasskader
  • Motorhavari
  • Girskader
  • Skader som skyldes sammenstøt med dyr på veien

Hvordan øke bonusen din raskere?

Den raskeste metoden for å øke bonusen på din bilforsikring er å bytte forsikringsselskap. Da vil du kunne øke bonusen din med 20% i løpet av 12 måneder.

Dersom du ikke bytter forsikringsselskap, vil du ved skadefri kjøring oppnå kun

10% rabatt i løpet av et år.

Årsaken til dette er at ditt nye forsikringsselskap som regel gir deg et ekstra bonusopprykk på 10% når du blir ny kunde. Det forutsettes da at du ikke allerede har toppbonusen på 75%.

For å kunne benytte denne metoden, må du har vært kunde hos et forsikringsselskap i minimum 6 måneder før du bytter til et nytt selskap.

Bytter du selskap 2 ganger i løpet av et år, vil du altså kunne nyte godt av å få økt bonusen din med 20% på din bilforsikring.

Å bytte forsikringsselskap er enkelt og raskt, og du kan benytte vår uforpliktende sammenligningstjeneste for å innhente forsikringstilbud. På denne måten kan du kutte dine utgifter på bilforsikring ved at du forbedrer din bonusordning, eller oppnår en svært god startbonus. Se om du bør bytte bilforsikring i dag!