Covid-19! Er reiseforsikring nødvendig | 🟡Forsikring 2021 🟡
Publisert: 27.10.2020

Covid-19! Er reiseforsikring nødvendig

Covid-19 og reiseforsikring

Covid-19 har forandret hele verden på hodet, så er egentlig reiseforsikring nødvendig? Selv om det nå ser ut til at UD åpner opp for reise til utenlandet, er det fortsatt veldig mange som velger å ikke reise. Samtidig er det kun en håndfull selskaper som faktisk dekker utenlandsreise i disse tider.

 

Du kan lese mer om UDs globale reiseråd her.

 

Du skulle bare vist hvor mye forsikringsselskapene har tapt på grunn av avbestilte reiser da covid-19 kom til Norge. Det har vert så ille at mange selskaper har gått i minus dette kvartalet, som også blir en følge av at dine forsikringer kan få et stort prishopp neste hovedforfall.

 

Samtidig er det veldig mange i dag som ikke tegner reiseforsikring. På en måte så gir det jo mening, da folk flest forbinder dette med reise til utenlandet. Så hva dekker den hvis du ikke reiser ut av Norge?

 

Først og fremst vil vi informere deg om at reiseforsikringen trer i kraft så fort du går ut av døren til ditt eget hjem, enten om du skal på jobb eller skole.

 

Reisegods

Dette er personlige gjenstander du tar med deg på din reise. Her er det ofte en maksimal sum som forsikringsselskapet dekker, hvor stor sum avhenger av hva slags gjenstand det er.

 

Verdigjenstander er det ofte begrensninger på hvor mye du kan få tilbake. Ikke forvent å få dekket hele bunaden din til 40 000.- hvis noe skulle skje. Det samme gjelder også telefonen din, sportsutstyr, musikkinstrument og smykker.

 

Sykdom og ulykke på reisen

Skulle du være så uheldig å bli syk eller havne i en ulykke på norgesreisen din, vil selskapet dekke hjemsendelse (hvis nødvendig) og en maksimal sum av den tapte reisen (overnatting, transport, arrangement og tapte reisedager).

 

Forsinkelse

Skulle toget til Trondheim være forsinket og det blir en følge av at du ikke rekker flyet videre til Tromsø, vil en reiseforsikring dekke utgiftene for den flybilletten. Dette gjelder også hvis noe uforutsett skulle skje med din bil på veg til Gardemoen.

 

Avbestilling

To dager før bilferien langs norskekysten blir familien din utsatt for sykdom som gjør at dere i kan dra på den reise likevel. Den planlagte reiseruta med forhåndsbetalte overnatting og arrangementer vil bli dekket av forsikringsselskapet.

 

Selskapet dekker dette ved sykdom, ulykke eller død. Dette gjelder også fly, men merk deg at du kun blir dekket hvis dette er bestilt før du starter reisen.

 

Egenandel leiebil

Har du leid bil til reisen, eller kanskje campingbil og du blir utsatt for skade/tyveri vil selskapet dekke dette. Visse selskap dekker et maksimalt beløp, mens andre dekker hele beløpet.

 

Unntak reiseforsikring

Driver du med ekstremsport er det viktig at du går ekstra gjennom dette i vilkårene eller du kan spørre forsikringsrådgiveren du prater med. Det har seg sånn fleste selskap dekker ikke risikosporter.

Samtidig er det også viktig å være klar over at covid-19 relaterte hendelser ikke blir dekket av reiseforsikringen.

 

Reiseforsikring like viktig i Norge som utenlandet

Nå skjønner du kanskje hvorfor reiseforsikring er like viktig her i Norge som utenfor Norge. Og husk dette, en reise til jobben er like mye en reise som til Alta.

 

Klikk her og la forsikringsselskapene kjempe om deg som kunde!

 

Se flere av våre informasjonssider om forsikring:

Dette bestemmer pris på din forsikring.

Vår guide til bilforsikring.

Vår dekningsguide til bilforsikring.

Vår guide til startbonus på bilforsikring.

Vår guide til husforsikring.

Vår guide til innboforsikring.

Vår guide til verdisakforsikring.

Vår guide til livsforsikring.

Vår guide til behandlingsforsikring

 

Annet:

Vår guide til vinterdekk.

Slik forhindrer du frostskade på hytta.

Høysesong for skadedyr.

 

Liste over norges største forsikringsselskaper:

Gjensidige

IF

Frende

Tryg

Storebrand

Codan

Sparebank1

DNB