Vår guide til Innboforsikring | 🟡Forsikring 2021 🟡
Publisert: 28.09.2020

Vår guide til Innboforsikring

Hva er innboforsikring?

Innboforsikring er gjelder alle løse gjenstander i hjemmet ditt.

 

For å gi deg et bilde på dette, la oss sette boligen din på hodet. Alt som da skulle falle i taket er dekket av innboforsikringen.

 

Men jeg har husforsikring, hvorfor trenger jeg da innboforsikring?

 Husforsikringen dekker kun selve bygget, derfor vil jeg anbefale å alltid ha både innbo og husforsikring.

 

Bor du i et borettslag eller sameie, er det kun innboforsikring du trenger. Bygningen er da dekket av boligforsikring som du betaler for med felleskostnadene.

 

Les mer om husforsikring her.

 

Hvem er dekket av innboforsikringen?

 Den skal dekke samboer/ektefelle, barn og selvfølgelig forsikringstakeren. Her er det viktig at alle familiemedlemmene har registrert samme bo adresse som forsikringstakeren i folkeregisteret.

 

Har du barn som ikke bor hjemme grunnet militære eller studier, vil fortsatt barnet ditt være dekket av din innboforsikring. Det forutser at de fortsatt har bo adressen hos deg som forsikringstaker.

 

Hvordan velge riktig forsikringssum

 Her kan vi dessverre ikke gi deg noe fasit, men vi kan gi deg noen hjelpemidler for å gjøre avgjørelsen lettere for deg.

 

Ta en cirka vurdering på hva verdien du har i boligen din. Det er veldig fort å tenke at det ikke er så mye, men når du først tar en gjennomgang vil du bli overasket over hvor mye du faktisk eier.

 

Jo mindre verdi du har jo billigere blir selvfølgelig selve forsikringen, men skulle noe skje er det veldig synd om du får utbetalt mindre en det du faktisk eier.

 

Derfor vil vi anbefale at du heller forsikrer deg litt for mye en for lite, pluss innbo er ikke en forsikring som er veldig dyr.

 

Hva dekkes du mot?

 Standard dekning vil alltid inkludere brann, vann, naturskade, rettshjelp og privatansvar.

 

Samtidig vil tilbyr også forsikringsselskap alt fra tilleggsdekninger som sykkelforsikring, uflaksforsikring inne og utenfor hjemmet, transportskade ved flytting, skadedyrforsikring og noen gir til og med dekning mot ID-tyveri.

 

LOfavør innboforsikring

Veldig mange i dag er med i en fagforening under LO. Skulle du være en av dem, vil du automatisk få innboforsikring med på kjøpet i medlemskapet ditt. Derfor vil vi anbefale deg å sjekke opp dette, sånn at du ikke er forsikret dobbelt.

 

Les mer om LOfavør her.

 

Verdisaker

Skulle du ha gjenstander med en høy verdi vil de fortsatt være dekket av innboforsikringen og reiseforsikringen, men det er ikke sikkert du får hele verdien tilbake. Det kommer av at fleste forsikringsselskap har en grense på hvor mye du kan få utbetalt per gjenstand.

 

Derfor har man verdisakforsikring som dekker personlige eiendeler som samlegjenstander, bunad, smykker, maleri eller klokker.

 

Klikk her og la forsikringsselskapene kjempe om deg som kunde!

 

Se flere av våre informasjonssider om forsikring:

Dette bestemmer pris på din forsikring.

Vår guide til bilforsikring.

Vår dekningsguide til bilforsikring.

Vår guide til startbonus på bilforsikring.

Vår guide til husforsikring.

Vår guide til verdisakforsikring.

Vår guide til livsforsikring.

Vår guide til behandlingsforsikring

 

Annet:

Vår guide til vinterdekk.

Slik forhindrer du frostskade på hytta.

Høysesong for skadedyr.

Vår guide til covid-19 og reiseforsikring.

 

Liste over norges største forsikringsselskaper:

Gjensidige

IF

Frende

Tryg

Storebrand

Codan

Sparebank1

DNB