Vår guide til Livsforsikring | 🟡Forsikring 2021 🟡
Publisert: 27.10.2020

Vår guide til Livsforsikring

Hva er livsforsikring

Har du tegnet livsforsikring? Etter mange år i bransjen ser vi at det er alt for få som tegner personforsikring og denne er vel så viktig som skadeforsikringene.

 

De mest vanlige forsikringene er innboforsikring, husforsikring og bilforsikring. Dette er de 3 mest populære forsikringene vi har i dag, da også ansvarforsikring på bil er lovpålagt.

 

Men hva vil skje med din økonomi om du plutselig skulle bli for syk til å jobbe? Joda, vi har et veldig godt system i Norge som sikrer deg om dette skulle skje. Men det vil ikke nødvendigvis dekke alle dine utgifter hvis du en dag havner i en situasjon som gjør deg uføre.

 

Og i verste fall hva skjer med familien din som sitter igjen hvis plutselig livet ditt skulle gå tapt? Jeg vet at dette ikke er et hyggelig tema, men det er fortsatt veldig viktig å være klar over. Hvordan ville din beste halvdel klart å betale din del av huslånet samtidig som å brødfø barna?

 

Dette er to av hovedgrunnene til at vi i dag tegner den type forsikring.

 

Hva er viktig når du tegner livsforsikring?

Pris: Selv om vi mener at pris ikke er det viktigste når det kommer til dine forsikringer, er det fortsatt en viktig faktor. Den blir beregnet etter alder, ønsket utbetaling, din helse og noen tar også med ditt yrke.

 

Dekning: Vi kan ikke si det nok, dekning vil alltid være det viktigste punktet. Forskjellige selskaper er bedre på forskjellige forsikringer en andre. Når det kommer til livsforsikring, er den livsviktig når først noe skulle skje.

 

Karenstid: Hvis du skulle bytte selskap er det veldig vanlig at det er en karenstid på 3 måneder etter startdato. Da kan du enten være dobbelt forsikret hos 2 selskaper, eller du kan ta sjansen ved å være uforsikret i 3 måneder før den trer i kraft.

 

Hvem trenger livsforsikring?

Det er ikke sånn at alle har behov for livsforsikring. Er du en ugift student uten lån eller ansvar, er ikke nødvendigheten like stor som familiefaren som har kone, barn og lån. Poenget med livsforsikring er å dekke levestandarden til deg og din familie.

 

Det er også verdt å sjekke med din arbeidsplass, da det er mange bedrifter i dag som har gruppelivsforsikring til sine ansatte.

 

Gjør god research

Ofte når man tegner livsforsikring, velger man et selskap man har i ryggen for resten av livet. Derfor er det veldig viktig å gjøre god research før du velger selskap, for det har seg ikke sånn at alle livsforsikringer er helt like i hvert selskap. Jo mer kunnskap du har om forskjellige selskaps dekninger, jo lettere er det å finne riktig forsikring for deg.

 

Klikk her og la forsikringsselskapene kjempe om deg som kunde!

 

Se flere av våre informasjonssider om forsikring:

Dette bestemmer pris på din forsikring.

Vår guide til bilforsikring.

Vår dekningsguide til bilforsikring.

Vår guide til startbonus på bilforsikring.

Vår guide til husforsikring.

Vår guide til innboforsikring.

Vår guide til verdisakforsikring.

Vår guide til behandlingsforsikring

 

Annet:

Vår guide til vinterdekk.

Slik forhindrer du frostskade på hytta.

Høysesong for skadedyr.

Vår guide til covid-19 og reiseforsikring.

 

Liste over norges største forsikringsselskap:

Codan

DNB 

Eika

Frende

Gjensidige

If 

KLP

Landkreditt

SpareBank 1

Storebrand

Tryg