Vår guide til vinterdekk | 🟡Forsikring 2021 🟡
Publisert: 13.11.2020

Vår guide til vinterdekk

Her kommer vinter´n

Her kommer vinter´n er en kjent sangtittel fra Jokke og valentinerne, den kalde fine tida. Datoen er 1. november og det legger seg ikke bare snø, men også lange køer utenfor bilverksteder rundt om i landet for å skifte til vinterdekk.

 

Reglene sier også at hvis det skulle komme snø før 1. november er du like pliktet til å være utstyrt med vinterdekk. Dette er ikke alltid like lett å forutse, derfor ender veldig mange med å kjøre med feil dekk til feil forhold.

 

Sjekk veiforgold hos statens vegvesens egne kameraer.

 

Hvordan vil det påvirke deg og dine forsikringer hvis du skulle havnet i en ulykke?

For det første vil du få problemer med politiet. Det kan være alt fra flere tusen kroner i bot og eventuelt at de fratar deg førerkortet ditt.

 

Når det gjelder erstatning fra ditt nåværende forsikringsselskap vil det enten resultere i lavere utbetaling eller ingen utbetaling i det hele tatt.

 

Hvorfor kan forsikringsselskapet gjøre dette?

Som forsikringstaker har du selv et ansvar for å forebygge skader. Det å kjøre med feil dekk til feil tid er et brudd på avtalen, noe som du kan finne nærmere i ditt forsikringsselskap sine vilkår.

 

Derfor er det utrolig viktig å være forberedt og gjøre dette så fort som mulig så fort november er her eller snøen har falt for første gang. Og ikke minst på grunn av din egen sikkerhet!

 

Våre tips til skifte av vinterdekk

 

Alltid stram dekkene en ekstra gang etter noen mil etter du har skiftet til vinterdekk.

Dette gjelder uansett om du har skiftet på merkeverksted eller ikke. Det kommer av at boltene kan bli løse når man skifter, dette kan ende med katastrofale materielle eller personlige skader!

 

Sjekk mønsterdybde på dekkene dine.

Husk at dekk slites ut og vil bli slitt fra sesong til sesong. Dette kan også bli en faktor hvis forsikringsselskapet ditt går gjennom bilen etter en eventuell skade. Mønsterdybden skal være på minimum 3 mm.

 

Sjekk lufttrykket regelmessig under vintertiden.

Dette gjelder selvfølgelig også på sommertid, er det ikke riktig lufttrykk vil heller ikke dekkene fungere 100% optimalt når du skulle trenge dem mest. Samtidig vil det også gjøre skade på felgen som kan bli en domino effekt med materielle skader i fremtiden.

 

Ikke bruk piggfritt vinterdekk hele året.

Det kan være fristende en lat april å la det gå, med tanke på at det ikke er pigg i dekkene. På sommertid vil dekkene bli betydelig mer slitt en på vintertid.

 

Klikk her og la forsikringsselskapene kjempe om deg som kunde!

 

Se flere av våre informasjonssider om forsikring:

Dette bestemmer pris på din forsikring.

Vår guide til bilforsikring.

Vår dekningsguide til bilforsikring.

Vår guide til startbonus på bilforsikring.

Vår guide til husforsikring.

Vår guide til innboforsikring.

Vår guide til verdisakforsikring.

Vår guide til livsforsikring.

Vår guide til behandlingsforsikring

 

Annet:

Slik forhindrer du frostskader på hytta.

Høysesong for skadedyr.

Vår guide til covid-19 og reiseforsikring.

 

 

Liste over norges største forsikringsselskaper:

Gjensidige

IF

Frende

Tryg

Storebrand

Codan

Sparebank1

DNB