Husforsikring Boligforsikring Hus Forsikring

Husforsikring

Ønsker du å redusere kostnadene på din eksisterende husforsikring? Det er store muligheter for at du betaler mer enn nødvendig, og ved å bytte forsikringsselskap vil du kunne oppnå langt billigere husforsikring enn det du har i dag.

Dersom du akkurat har kjøpt deg bolig og trenger husforsikring, bør du også sammenligne pristilbud før du aksepterer et tilfeldig tilbud.

Husforsikring står i kontrast til mange andre former for forsikring der vi står fritt frem til å velge. Selv om det kan virke som en stor kostnad i budsjettposten, så ligger det naturligvis gode begrunnelser bak. Uansett, så må en dessuten velge en leverandør. Men hvem bør du velge? Hva slags husforsikringer finnes? Hvordan finner du billig husforsikring?

Vi er en tjeneste som hjelper deg å sammenligne mange typer forsikring, deriblant husforsikring. Vår tro er sterk på at du kan spare store penger på å gjøre et litt dypere dykk i forsikringsavtalene dine. Gjennom vår tjeneste lar vi deg motta tilbud fra konkurrentene til din nåværende leverandør. Og det beste av alt? Tjenesten er helt gratis! Så dersom du i dag betaler for mye for husforsikringen din, så bør du lese videre!

Hvilken husforsikring skal jeg velge?

Før du i det hele tatt bestemmer deg for å skifte leverandør, så er det viktig å konstatere hvilken type husforsikring du skal benytte deg av. Her finnes det tre forskjellige typer: Fast sum, førsterisiko og fullverdi. Mange tilbyr til og med en fjerde type som dekker enda mer enn fullverdi. Blir ofte kalt husforsikring super, topp, ekstra og utvidet. Som dekker for eksempel råteskader, insektsskader og vannskader gjennom tak.

Den mest grunnleggende typen husforsikring, nemlig fullverdi. Bygning som er fullverdiforsikret er til envher tid forsikret for et beløp som dekker kostnadene ved å føre opp et tilsvarende bygg, gjenoppføringsprisen.

Førsterisiko fastsettes av forsikringstaker. Ved denne forsikring erstattes skaden, etter fradrag av egenandel, inntil angitte sum. Erstatningen kan ikke overstige gjenoppføringsprisen. Førsterisiko brukes helst på bygninger som ikke kan tegnes til fullverdi. Eksempel bygninger som er vesentlig gammel med manglende vedlikehold, eller skal rives eller solgt for riving.

Fast sum er forsikringssummen som forsikringstaker fastsettes. Er forsikringssummen lik eller høyere enn gjenoppføringsprisen, erstattes hele skaden. Er den lavere erstattes en stor del av skaden som svarer til forholdet mellom forsikringssum og gjenoppføringsprisen.

Hva koster forsikring på hus?

Kostnaden på din husforsikring avhenger selvfølgelig av en rekke faktorer. Først og fremst handler regnestykket dog om hvor mye din bolig er verdt og hvilken type forsikring du skal ha. Det er som oftest for den gjennomsnittlige boligeier to til seks tusenlapper i forskjell mellom fullverdi og fullverdi utvidet.

Altså handler husforsikringens pris mest av alt om hvilken type forsikring du velger.

Hvorfor sammenligne husforsikringer?

Sett bort i fra boligverdi og type husforsikring, så er det utvilsomt store penger å spare på å sammenligne forsikringer. For å finne en billig husforsikring er det tross alt ingen mer effektiv måte enn å se gjennom alle tilbudene der ute. Det kan dog være en vanskelig oppgave, da det er mye data og informasjon som skal innhentes.

Vi sammenligner forsikringer for deg, og husforsikringene er en av de vi vet at folk flest kan spare store beløp på. Først og fremst handler det om at folk flest ofte bare hopper på det beste. Det handler om at de fleste ikke vet hvor mye de faktisk kan spare, og enda færre vil legge inn innsatsen det er å samle sammen informasjon om forskjellige tilbud.

Derfor er det en strålende nyhet at vi er her for å gi deg den beste sammenligningen av husforsikringer. Da slipper du å gjøre grovarbeidet selv. Dessuten er vår sammenligning av husforsikringer, så vel som sammenligning alle andre typer forsikringer, helt gratis for deg!

Slik finner vi den billigste husforsikringen til deg

Vårt mål er at du skal kunne spare store beløp på forsikring uten å plukke opp en eneste telefon. Vi gjør all jobben og finner forsikringsselskapene for deg. Dette er derimot ikke bare 3 forsikringsselskap slik mange andre tjenester for sammenligning opererer. Vi henter nemlig inn tilbud på forsikring fra opptil 8 forsikringsselskap.

Det er fordi vi mener at flere tilbud satt opp mot hverandre er bedre for sluttprisen. Dessuten er vi ikke styrt av interesser som gir oss provisjon på solgte husforsikringer. Sist men ikke minst henter vi ikke inn tilfeldige husforsikringer som tilbud til deg heller – vi henter skreddersydde alternativer som du kan bli fornøyd med.

Se om du bør bytte husforsikring i dag

Dersom du føler at din husforsikring er for dyr, så kan det være på tide å skifte den i dag

Det kan også være lurt å bare motta en gratis sammenligning av husforsikringer. Vi tilbyr deg dette, slik at du får en oversikt over markedet. Om din nåværende husforsikring er best, går du videre uten noe å tape. Er det derimot sånn at vi finner en bedre husforsikring til deg, så er det mange tusenlapper som kan innspares for deg i løpet av bare ett år. Se om du bør bytte husforsikring i dag!