Hytteforsikring Fritidsboligforsikring Hytte Forsikring

Hytteforsikring

Ønsker du å redusere kostnadene på din eksisterende hytteforsikring? Det er store muligheter for at du betaler mer enn nødvendig, og ved å bytte forsikringsselskap vil du kunne oppnå langt billigere hytteforsikring enn det du har i dag.

Dersom du akkurat har kjøpt deg hytte og trenger hytteforsikring, bør du også sammenligne pristilbud før du aksepterer et tilfeldig tilbud.

Hytteforsikring står i kontrast til mange andre former for forsikring der vi står fritt frem til å velge. Selv om det kan virke som en stor kostnad i budsjettposten, så ligger det naturligvis gode begrunnelser bak. Uansett, så må en dessuten velge en leverandør. Men hvem bør du velge? Hva slags hytteforsikringer finnes? Hvordan finner du billig hytteforsikring?

Vi er en tjeneste som hjelper deg å sammenligne mange typer forsikring, deriblant hytteforsikring. Vår tro er sterk på at du kan spare store penger på å gjøre et litt dypere dykk i forsikringsavtalene dine. Gjennom vår tjeneste lar vi deg motta tilbud fra konkurrentene til din nåværende leverandør. Og det beste av alt? Tjenesten er helt gratis! Så dersom du i dag betaler for mye for hytteforsikringen din, så bør du lese videre!

Hvilken hytteforsikring skal jeg velge?

Før du i det hele tatt bestemmer deg for å skifte leverandør, så er det viktig å konstatere hvilken type hytteforsikring du skal benytte deg av. Her finnes det tre forskjellige typer: Fast sum, førsterisiko og fullverdi. Mange tilbyr til og med en fjerde type som dekker enda mer enn fullverdi. Blir ofte kalt hytteforsikring super, topp, ekstra og utvidet. Som dekker for eksempel råteskader, insektsskader og vannskader gjennom tak.

Den mest grunnleggende typen hytteforsikring, nemlig fullverdi. Bygning som er fullverdiforsikret er til envher tid forsikret for et beløp som dekker kostnadene ved å føre opp et tilsvarende bygg, gjenoppføringsprisen.

Førsterisiko fastsettes av forsikringstaker. Ved denne forsikring erstattes skaden, etter fradrag av egenandel, inntil angitte sum. Erstatningen kan ikke overstige gjenoppføringsprisen. Førsterisiko brukes helst på bygninger som ikke kan tegnes til fullverdi. Eksempel bygninger som er vesentlig gammel med manglende vedlikehold, eller skal rives eller solgt for riving.

Fast sum er forsikringssummen som forsikringstaker fastsettes. Er forsikringssummen lik eller høyere enn gjenoppføringsprisen, erstattes hele skaden. Er den lavere erstattes en stor del av skaden som svarer til forholdet mellom forsikringssum og gjenoppføringsprisen.

Hva koster forsikring på hytte?

Kostnaden på din hytteforsikring avhenger selvfølgelig av en rekke faktorer. Først og fremst handler regnestykket dog om hvor mye din hytte er verdt og hvilken type forsikring du skal ha. Det er som oftest for den gjennomsnittlige hytteeier to til seks tusenlapper i forskjell mellom fullverdi og fullverdi utvidet.

Altså handler hytteforsikringens pris mest av alt om hvilken type forsikring du velger.

Hvorfor sammenligne hytteforsikringer?

Sett bort i fra hytteverdi og type hytteforsikring, så er det utvilsomt store penger å spare på å sammenligne forsikringer. For å finne en billig hytteforsikring er det tross alt ingen mer effektiv måte enn å se gjennom alle tilbudene der ute. Det kan dog være en vanskelig oppgave, da det er mye data og informasjon som skal innhentes.

Vi sammenligner forsikringer for deg, og hytteforsikringene er en av de vi vet at folk flest kan spare store beløp på. Først og fremst handler det om at folk flest ofte bare hopper på det beste. Det handler om at de fleste ikke vet hvor mye de faktisk kan spare, og enda færre vil legge inn innsatsen det er å samle sammen informasjon om forskjellige tilbud.

Derfor er det en strålende nyhet at vi er her for å gi deg den beste sammenligningen av hytteforsikringer. Da slipper du å gjøre grovarbeidet selv. Dessuten er vår sammenligning av hytteforsikringer, så vel som sammenligning alle andre typer forsikringer, helt gratis for deg!

Slik finner vi den billigste hytteforsikringen til deg

Vårt mål er at du skal kunne spare store beløp på forsikring uten å plukke opp en eneste telefon. Vi gjør all jobben og finner forsikringsselskapene for deg. Dette er derimot ikke bare 3 forsikringsselskap slik mange andre tjenester for sammenligning opererer. Vi henter nemlig inn tilbud på forsikring fra opptil 8 forsikringsselskap.

Det er fordi vi mener at flere tilbud satt opp mot hverandre er bedre for sluttprisen. Dessuten er vi ikke styrt av interesser som gir oss provisjon på solgte hytteforsikringer. Sist men ikke minst henter vi ikke inn tilfeldige hytteforsikringer som tilbud til deg heller – vi henter skreddersydde alternativer som du kan bli fornøyd med.

Se om du bør bytte hytteforsikring i dag

Dersom du føler at din hytteforsikring er for dyr, så kan det være på tide å skifte den i dag

Det kan også være lurt å bare motta en gratis sammenligning av hytteforsikringer. Vi tilbyr deg dette, slik at du får en oversikt over markedet. Om din nåværende hytteforsikring er best, går du videre uten noe å tape. Er det derimot sånn at vi finner en bedre hytteforsikring til deg, så er det mange tusenlapper som kan innspares for deg i løpet av bare ett år. Se om du bør bytte hytteforsikring i dag!