Hundeforsikring | Kraftig økning i salg av hundeforsikring
Publisert: 08.04.2020

Kraftig økning i salg av hundeforsikring

Hundeforsikring

Forsikringsselskapene melder om stor pågang fra bekymrede hundeeiere etter at den mystiske hundesykdommen herjet i høst. Over 200 hunder i Norge har hatt symptomene med blodig diaré og oppkast, og bortimot 40 hunder har mistet livet.

Det er fremdeles uklart hva årsaken til utbruddet egentlig var, og ingen kan med sikkerhet si om sykdommen kan smitte mellom hunder eller ikke.

Mange holdt sine hunder mest mulig innendørs i perioden da det ble meldt om nye sykdomstilfeller hver dag. Veterinærinstituttet rådet dessuten hundeeiere til å ikke la hunden hilse på andre hunder eller snuse lenge i bakken, noe som ikke alltid er like enkelt å overholde når man går på tur med sin firbente venn.

Hundeforsikring økte med opptil 70% hos flere av selskapene

Både forsikringsselskapet Gjensidige og If forteller om en enorm pågang av personer som ønsket å tegne forsikring på hunden sin mens hundesykdommen daglig ble omtalt i media.

I tillegg var det mange som ville øke forsikringssummen på sin eksisterende dyreforsikring. Frykten for at hunden skulle bli syk og måtte trenge omfattende behandling hos veterinær, var hovedårsaken til dette.

Veterinærutgifter kan bli skyhøye

Siden vi ikke har noe offentlig helsetilbud for dyr i Norge, er det viktig å vurdere om en bør tegne en hundeforsikring. Det gir en økonomisk trygghet dersom noe skulle skje med hunden.

Å gå til veterinær med hunden er svært kostbart, og uten forsikring kan det være vanskelig å få råd til livsnødvendig behandling. Dersom hunden skulle bli alvorlig syk og vil ha behov for operasjon, vil prisen å betale ofte ligge rundt kr. 20.000,-.

Ikke alle har økonomi til å betale en såpass høy sum. Har du forsikret hunden, slipper du unna med å betale forsikringens egenandel. Denne varierer i pris ut fra hvilket forsikringsselskap du velger og hvilken type hundeforsikring du har valgt. Grovt sett ligger egenandelen på operasjon av hund et sted mellom kr. 2000,- og

  1. 5000,-. Summen er likevel mer overkommelig enn om du skulle betale full pris.

Flere av hundene som fikk symptomer på den mystiske hundesykdommen i høst, måtte ligge lenge til observasjon på dyreklinikken. For noen hundeeiere ble dette en svært kostbar utgift, der prisen for behandlingen steg helt opp til 100.000,-.

Uten en hundeforsikring kan en lignende situasjon bety liv eller død for hunden, da mange ikke har anledning til å betale for kostnadene til behandling selv.

Bør alle forsikre hundene sine?

I etterkant av den mystiske hundesykdommen bør man absolutt vurdere å skaffe seg eller oppgradere sin hundeforsikring. Ingen vet om det vil komme en ny omgang med lignende symptomer blant hunder. Dersom du ikke har satt av penger på en egen konto for å dekke eventuelle veterinærutgifter som skulle oppstå i fremtiden, er det på tide å ta grep.

En hundeforsikring gir deg en rekke fordeler. Først og fremst vil hunden kunne få et lengre og bedre liv. I tillegg vil forsikringen skåne deg for skyhøye utgifter hos veterinæren. I tillegg til at forsikringen må dekke veterinærutgifter, velger mange dessuten å tegne livsforsikring på hunden. Dette vil gi hundeieren en engangsutbetaling dersom hunden dør på grunn av skade eller sykdom.

Hva koster en hundeforsikring?

Prisen for en hundeforsikring vil avhenge av hvilken rase du har, hundens alder, hvilken type dekning du velger og forsikringens dekningsgrad. I tillegg kan prisen på hundeforsikring variere mye ut fra hvilket forsikringsselskap du velger.