Sammenligne forsikringstilbud fra forsikringsselskap
Publisert: 08.04.2020

Tips når du skal sammenligne forsikringstilbud

Sammenlign forsikringstilbud
Sammenlign forsikringstilbud

Det er ikke alltid like enkelt å orientere seg i jungelen av forsikringstilbud. Det kan også være tidkrevende å finne frem til det aller beste forsikringsselskapet ut fra akkurat dine behov.

Enten du skal tegne forsikring for første gang eller ønsker å oppnå lavere pris på dine eksisterende forsikringer, bør du sammenligne forsikringstilbud fra flere selskaper før du undertegner en avtale.

Les også: Nettavisen: – Enorme prisforskjeller på forsikring

Målet med å sammenligne forsikringstilbud er å oppnå god dekning til lavest mulig pris.

Her kan du lese mer om hva du bør tenke på når du skal sammenligne forsikringsselskaper.

Les vilkårene nøye i forsikringstilbudet

Det er viktig å lese forsikringsvilkårene nøye for å sjekke hva som inngår i prisen. Dersom et forsikringsselskap gir deg en svært godt tilbud, bør du undersøke om forsikringen har lav dekning eller høy egenandel ved et oppgjør. Husk også å lese om det er noen forhold

Sjekk forsikringens egenandelen 

Det er store variasjoner på markedet når det kommer til hvor mye du må betale i egenandel på forsikringer. Høy egenandel gir som regel lavere pris på forsikringen.

Du bør likevel vurdere om du har råd til å betale en høy egenandel dersom skaden eller uhellet skulle inntreffe. Har du en økonomisk buffer på en egen konto for å dekke en eventuell høy egenandelen, er det ingenting i veien for å velge denne løsningen.

Sjekk rabatter og andre fordeler 

Forsikringsselskapene reklamerer ofte for å ha gode rabatter dersom du blir totalkunde. Det betyr at om du samler 3 eller flere forsikringer hos samme selskap, vil du få opptil 20% i samlerabatt.

Ikke alle selskaper tilbyr samlerabatt, men vil i stedet gi kunder som samler sine forsikringer en lavere egenandel å betale ved et eventuelt forsikringsoppgjør.

Når du sammenligner forsikringsselskaper så er det derfor lurt å undersøke vilkårene for å oppnå samlerabatt hos de ulike selskapene samt rabattens størrelse.

Er du medlem av en yrkesorganisasjon, bør du sjekke om det finnes en spesiell medlemsrabatt på forsikringer.

Du kan også oppnå en sikkerhetsrabatt hos forsikringsselskapene, spesielt når det gjelder bolig- og innboforsikring. For eksempel vil du kunne få rabatt dersom du har montert overspenningsvern i sikringsskapet, installert jordfeilbryter eller har brann-/komfyralarm som er tilkoblet en godkjent alarmstasjon.

Både vilkårene og rabattens størrelse på sikkerhetsrabatt kan variere fra selskap til selskap.

Unngå overforsikring

Ifølge Forbrukerrådet bør du kun forsikre deg mot de store og mest kostbare katastrofene, mens forsikring mot små skader og uhell kan du sløyfe. Tenk gjennom hvilke forsikringer du må ha, hvilke du bør vurdere og hvilke du kan kutte ut.

Sjekk om arbeidsgiveren din betaler forsikring for sine ansatte, eller om du allerede har forsikringer inkludert i et kredittkort. Eier du bil og bolig, må du ha bolig-/ innboforsikring og ansvarsforsikring på bil.

Legg dine forsikringer ut på anbud

Det er mange individuelle faktorer som påvirker prisen på en forsikring, deriblant din alder, din skadehistorikk, ditt bosted og hvilken gjenstand du ønsker å forsikre. Siden forsikringsprisene varierer fra selskap til selskap, vil det være svært vanskelig for deg å finne reelle priser på en forsikring. Du må altså innhente et konkret forsikringstilbud fra et forsikringsselskap for å kunne få et individuelt tilpasset prisoverslag.

Som regel er det slik at prisen på en forsikring kan forandre seg fra år til år. Derfor anbefaler vi deg å gjennomgå dine eksisterende forsikringsavtaler en gang i året, og innhente tilbud fra flere selskaper. Da vil du raskt se om det vil lønne seg for deg å bytte forsikringsselskap.

Vi hjelper deg gratis med innhenting av nye tilbud fra en rekke ledende forsikringsselskaper, og tjenesten er 100% uforpliktende.